Sven Nordlund är kanske mest känd som ordförande (Mp) i utbildningsnämnden i Kalix.

Fritiden ägnar han gärna åt fotografering.

– Jag har alltid haft ett stort naturintresse och jag har svårt för att bara gå ut och gå. Gå ut med kameran är en annan sak. När jag var yngre fotograferade jag en del, när vi fick barn blev det uppehåll och sedan de vuxit upp har jag börjat fotografera mer igen, säger Sven Nordlund.

Artikelbild

| "ROLIGT OCH LITE SPÄNNANDE." Sven Nordlund om känslorna kring att ge ut boken, som innehåller en mängd bilder tagna i Storön.

Då, för drygt fyra år sedan, fanns ingen idé om att göra en bok av bilderna.

– För två år sedan bestämde jag att göra en bok bara för mig själv, en sorts fotobok, säger Sven Nordlund som kom på andra tankar och nu ger ut boken i 300 exemplar.

– Jag går ut i snöstorm och i fint väder, tidigar mornar och på nätter. Jag vill visa den variation och rikedom som finns i vår närhet när det gäller djur, växter, väder och årstidsväxlingar.

– Jag har åkt fyra gånger för att fotografera björnar och visst är de häftiga men vi har mycket fint alldeles inpå oss, som väldigt fina blommor, säger Sven Nordlund.

Artikelbild

| "ROLIGT OCH LITE SPÄNNANDE." Sven Nordlund om känslorna kring att ge ut boken, som innehåller en mängd bilder tagna i Storön.

Så till den eviga frågan – vad kännetecknar en bra bild?

– Jag tycker om bilder som visar ett sammanhang. Det är också viktigt att bilden förmedlar en känsla. Jag tycker om dis och dimma, och regn kan vara jättevackert i rätt sammanhang, säger Sven Nordlund.