Mining Town Cruisers bildades 2012 och har sedan några år tillbaka i Augusti månad arrangerat bilutställningen i Gällivare centrum. Idag var det dags igen.

– Vi vet att det finns ett enormt bilintresse i Gällivare. Folk brinner för sina bilar och vi vill att de ska få möjlighet att komma ut och visa sina bilar, säger Lasse Olausson, ordförande i föreningen.

Varje år ställs ungefär 100 bilar ut och antalet i år var något liknande. Louise Bjuhr från Hakkas var en av alla med en bil på plats, hennes pappas Ford Thunderbird från 1964.

Artikelbild

| NÖJD. Louise Bjuhr gillar arrangemanget.

– Jo, han har några stycken så jag har knyckt en av honom. Det är en jättefin bil, helt orörd och original, säger hon.

På torget såldes hamburgare, souvenirer och fika. Brandkåren visade upp sina fordon och den lokala duon Silfwer underhöll publiken från Gröna Scenen. Senare på eftermiddagen bjuds det på After Show och prisutdelning på Grand Hotel Lapland. Kvällen avrundas med Rockabilly Party.

– Det är jättekul att de ordnar sånt här, det finns något för alla och speciellt för mig som är nyinflyttad och får träffa lite folk, säger Louise Bjuhr.

Förutom bilutställningen anordnar Midnight Town Cruisers bland annat också Valborgsfirande och på nationaldagen kör de Byarna Runt. Intäkterna går oavkortat till välgörande ändamål.