Luleås politiker hedrade offren i dödsolyckan

Ingen del av Luleå är oberörd av helgens olycka där tre ungdomar miste livet. Måndagens kommunfullmäktige inleddes med en tyst minut.

Kommunfullmäktiges ordförande Daniel Smirat (S) flankerad av 1:e vice ordförande Inger Boström (V) och 2:e vice ordförande Hans Å Strandberg (M).

Kommunfullmäktiges ordförande Daniel Smirat (S) flankerad av 1:e vice ordförande Inger Boström (V) och 2:e vice ordförande Hans Å Strandberg (M).

Foto: Daniel Persson

Nyheter2024-10-21 16:54

Innan de politiska debatterna drog igång på kommunfullmäktige enades alla ledamöter och åhörare i en kort ceremoni för att hedra offren i den tragiska olycka där tre ungdomar miste livet. Ett ljus tändes framme i den ena talarstolen och fullmäktiges ordförande Daniel Smirat (S) höll ett kort anförande innan alla gemensamt genomförde en tyst minut.

Daniel Smirats tal, som sammanfattade såväl hans egna som alla andras känslor, löd som följer:

"Under mina tio år i presidiet har det aldrig känts tyngre att inleda ett kommunfullmäktigesammanträde. Men i dag är en tung dag. En sorgens dag. En chockens dag. Vi nåddes i går av beskedet att tre unga Lulebor har omkommit i en tragisk olycka natten till i går, söndag 20 oktober 2024.

Gårdagens händelse inträffade dessutom bara två veckor efter den tragiska drunkningsolyckan.

När vi står inför en så stor förlust är orden ofta otillräckliga. Det var unga människor, fulla av drömmar, lust och glädje. Deras liv släcktes alldeles för tidigt. Det är alltid en sorg att förlora nära och kära, men det är en speciell sorg som infinner sig när unga liv tragiskt går förlorade.

Våra och alla Lulebornas tankar går till de som lider allra mest just nu. Vi sänder våra varmaste tankar till deras familjer och deras nära och kära som har lidit en obeskrivlig förlust. Och därför vill vi inleda dagens kommunfullmäktigesammanträde med en tyst minut för att hedra deras minne."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!