– Luleås tre starka varumärken är universitetet, Max och Luleå hockey, säger Karl Petersén i ett storstilat invigningstal, komplett med diktläsning, bandklippning och allt.
I den inbjudna skara som samlats vid Max Midgårdsvägen fanns diverse företagare, styrelsemedlemmar och en hel del slumpvis utvalda stammisar från de 39 år som restaurangen stod innan branden.
– Vi har extra många stamgäster på just den här restaurangen, många åker omvägar för att äta här eftersom de gjorde det när det var små. Det märks bland annat genom att på luncherna - ingen annanstans är det så många som äter hamburgare med bestick som just då, säger vice vd, Christoffer Bergfors.
Restaurangens historia syns i inredningen genom en historisk karta över Max som täcker ena väggen i den för övrigt moderna lokalen. Ett nytillskott finns på menyn som kan, en hamburgare som bara går att köpa just här; Midgårdsburgaren. Enligt ett uråldrigt recept som bjuder på både originaldressing och gurkmajonäs.
– Det här var den första riktiga Maxrestaurangen. Innan vi öppnade här hette vi Uno-X grillen och det var även här jag hade mitt första jobb. Jag har städat, grillat och stått i kassan här under många somrar. Nu hoppas jag att vi blir kvar minst 39 år till, säger vd Richard Bergfors.
Max slår upp portarna
När den klassiska Maxrestaurangen på Midgårdsvägen brann ned till grunden för ganska exakt ett år sedan fanns ingen tvekan om den skulle byggas upp på nytt.På onsdagskvällen hölls smygpremiär.
Under onsdagskvällens smygpremiär klippte kommunalrådet Karl Petersén invigningsbandet flankerad av vd Rickard Bergfors och vice vd Christoffer Bergfors.
Foto: Linus Höök
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!