Nadia Sahlin är ingen nykomling när det gäller musik, den 20-åriga Luleåbon har bland annat två utnämningar som ”Veckans färsking” på P4 Norrbotten i bagaget. Men med nysläppta ”Önskevisan” har hon gett sig på något helt nytt.

– Jag har mest spelat eget material tidigare, jag har aldrig gjort ett sånt här samarbete. Men Ulrika Vallgårda fick upp ögonen för mig och skickade några låtar till mig på Facebook, och ”Önskevisan” var den vi både kände passade mig bäst. Så jag tänkte att jag kunde testa göra den, det är ju alltid spännande att prova på något nytt.

Önskevisan är skriven av Magnus Hjerpe, med text av Ulrika Vallgårda och arrangemang av Göran Norman, som även spelar de flesta instrumenten på inspelningen. Och Nadia Sahlin menar själv att det framför allt var texten, som hon menar kan tolkas olika beroende på vem man är, som fick henne att tacka ja till samarbetet.

– Jag kände att jag verkligen kunde relatera till den, jag tycker om låtar som har någon sorts djup. ”Önskevisan” kan handla om många olika sorters önskningar, något jag tror man kan relatera till oavsett vilken livssituation man befinner sig i. Jag kämpar mycket för människor som flytt till Sverige, och jag tänker att den här låten är för dem, att den handlar om att våga hoppas på att starta ett nytt liv.

”Önskevisan” släpptes den 28 januari på Spotify och YouTube, och har även plockats upp i P4 Norrbottens spellista. Sedan dess har Nadia Sahlin hunnit lämna Luleå för att tillbringa ett år i Storbritannien, men hon utesluter inte att det blir fler musikaliska samarbeten med duon Vallgårda och Hjerpe i framtiden.

– Eftersom jag bestämt mig för att fly landet är det lite svårt att sia i framtiden. Det var fruktansvärt dyrt att ta med sig gitarren på flyget så jag måste köpa en resegitarr till att börja med (skratt). Men vi har diskuterat att fortsätta samarbete, men vi får se när det blir.

MISSA INGET, GILLA DUO NÖJE PÅ FACEBOOK!