Leif Classon, Mjöfjärden, var ute med sina hamiltonstövare och jagade under måndagsmorgonen när en granne kom till honom och berättade att en av hans hundar hittats blödande och i mycket dåligt skick på granngården.
Hunden hade ett kraftigt bitmärke i halsen och höger lår var sönderbitet in till benet.
En besiktningsman kallades in och hunden avlivades eftersom den var i så dåligt skick och led. Besiktningsmannen konstaterade att bitmärkena överensstämde med en vargs och var gjorda med så stor kraft att det måste varit en varg som bitit.
Leif Classon är också säker på att det är en varg som attackerade hans hund och hela händelsen har tagit honom hårt.
- Jag blir tårögd bara jag tänker på det, säger han till Kuriren som besökte honom på tisdagskvällen.
Många har hört av sig och gett sitt stöd under dagen.
Classon har drivit kennel i 40 år och hunden som dog, tioåriga Annie, var en champion.
- Jag hade sju hundar, nu har jag bara sex, säger han.
Anna Danell, rovdjurshandläggare på naturvårdsenheten vid länsstyrelsen, var den som beslutade att skicka ut besiktningsmannen.
- Hunden var allvarligt biten. Besiktningsmannens bedömning är att det sannolikt är varg. Det finns ingen som har sett varg men vi vet att det passerar varg genom länet någon gång per år, säger Anna Danell.
Det har inte kommit någon snö vilket gör att vargobservationer av naturliga skäl är få. Det har kommit in rapporter om att någon sett vargvalpar men ingenting har gått att verifiera.
Om det inte är en varg, vad kan det då vara?
- En annan hund. Det är sannolikt en varg men för att vara 100 procent säker behövs ett DNA från ett salivprov.
Hur ovanligt är det att hundar attackeras av vargar?
- Nere i mellansverige händer det ju ibland men här har vi inte en fast stam av varg så det är otippat att det händer här, säger hon.
Nu ska länsstyrelsen dokumentera händelsen och, om möjligt, ta reda på vilken varg det rör sig om. Skyddsjakt kan bli aktuellt om man bedömer att vargen kommer att fortsätta göra skada.