Soppa på ugnsrostade tomater

En värmande soppa är ett måste på utflykten om ni frågar mig. Denna tomatsoppa är härligt sötstark och blir en bra utomhuslunch tillsammans med en god smörgås.

Värmande. Tomatsoppa- värmer gott efter skidturen!

Värmande. Tomatsoppa- värmer gott efter skidturen!

Foto: Josefin Viklund

Matsäck2017-03-06 15:59

4-6 portioner

6 stora tomater

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 färsk röd chili

1 röd paprika

några kvistar färsk timjan, eller torkad

olivolja

flingsalt

1 citron, skalet

Skär tomaterna i grova klyftor. Skär löken i delar, det behöver inte vara finhackat! Skala och krossa vitlöksklyftorna. Kärna ur chilin. Kärna ur paprikan och skär den i bitar. Ringla olivolja i en långpanna. Lägg ned alla grönsaker. Strö över flingsalt, rivet citronskal och lägg i timjankvistarna. Rosta i ugnen på 200 grader tills allt har mjuknat och doftar fantastiskt. Skrapa ned grönsakerna i en skål och mixa fint med mixerstav. Häll över allt i en kastrull och späd med vatten om soppan är för tjock. Låt koka upp och smaka av med mer salt om det behövs. Om tomaterna är alltför syrliga, tillsätt lite flytande honung. Häll upp på termos.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!