Så fixar du helgmaten!

Mat Trött på tacos? Tråkigt med hämtpizza och kanske lite väl förutsägbart med biff och bearnaisesås? Lugn. Matkultur har bästa tipsen för en lyckad mathelg!

Pasta i alla dess former är inte bara snabblagat, det kan också bli en festmåltid där smaken vida överträffar arbetsinsatsen. Med färska lasagneplattor lagar du enkelt en ljuvlig spenatfylld canelloni. Glöm inte citronen, den sätter extra piff!

4 portioner

8-10 färska lasagneplattor

1 stor påse färsk bladspenat

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

8 soltorkade tomater

200 g ricotta, italiensk färskost

1 dl grädde

1 citron, skal och saft

1 msk flytande honung

1 knippe färsk persilja

olja till stekning och ugnsform

1 dl riven parmesanost

svartpeppar, salt

Hacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn tills löken mjuknar något. Hacka tomaterna och tillsätt dem. Tillsätt spenaten och låt den steka med en stund. Tillsätt ricotta och grädde, citronskal och saft. Tillsätt honung. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Lägg en klick ost- och spenatblandning på varje lasagneplatta. Rulla ihop och lägg i en form med skarven nedåt. Spara lite färskost- och spenatblandning och klicka över rullarna. Strö över parmesan. Gratinera i ugnen på 200 grader i 20-25 minuter. Strö över färsk persilja vid servering.

Smaklig måltid!

 
 
  • Mer Matkultur
Custom Image

Fler nyheter