Pynt och garnering sätter stilen

Victoria Drugge Nilsson har smak för både design och snygga tårtor. Med vita väggar och en mixad inredning av gammalt och nytt blir en matchande tårta pricken över i:et.

SOM EN TÅRTSMULA.Victorias lilla dotter Lovisa är själv som en liten söt tårtsmula.

SOM EN TÅRTSMULA.Victorias lilla dotter Lovisa är själv som en liten söt tårtsmula.

Foto: Linda Wikström

Norrbottens län2008-04-22 06:00
När lilla Lovisa meddelade sin ankomst kände Victoria Drugge Nilsson och sambon Andreas Löfgren att den lilla tvåan mitt i Luleå skulle bli för liten. Eftersom Andreas jobbar som miljöinspektör i Boden och Victoria pluggar till sjuksköterska i Luleå bestämde de sig för att bo mittemellan. I Sävast. - Först tittade vi på några villor och var beredda att lägga bud på ett hus vi gillade men jag fick kalla fötter. Det kändes tryggare att inte dra på sig alltför stora lån utan i stället börja med en bostadsrätt så länge jag pluggar. Victoria och Andreas föll för den första lägenheten de tittade på. Utanför finns gott om gröna ytor och en egen uteplats för trädgårdsmöblerna. Loppisfynd och källarfynd
Invändigt målade och tapetserade paret om väggarna och i köket sattes ett nytt kakel upp. Lovisa fick ett rum med rosa
accenter. En del nya möbler fick införskaffas och de blandas upp med loppisköp och källarfynd. - Jag gillar vintagestilen men vill inte köra den fullt ut. Jag trivs bäst med en mix, sedan har man ju inte som student råd att köpa nya inredningsgrejer och möbler hela tiden, säger Victoria och berättar att hon i höstas fann en ny hobby där hon kan få utlopp för sin känsla för pyssel och design utan att det svider i plånboken. När hon surfade efter bröllopsinspiration fann Victoria några amerikanska sajter om tårtdesign och där fanns de mest kreativa skapelser man kan tänka sig. Eftersom Victoria och Andreas planerar för ett stort sommarbröllop med kyrkvigsel och 120 gäster bestämde sig Victoria för att börja designa egna tårtor. Bröllopstårtan målet
Den första tårtan tillverkades till syrrans födelsedagskalas, sedan har hon bakat en rad fantasifulla och tjusiga tårtor till både sin mammas 50-årsdag och till advent och andra festliga tillfällen. Slutmålet är förstås att baka den snyggaste och godaste tårtan av dem alla till den andra augusti, till hennes eget bröllop. Det är inte bara till det yttre som tårtorna varieras i det oändliga. Inuti är de fyllda med allt ifrån blåbär, lime och citron till blåbärs- eller jordgubbsmousse. Victorias favorittårta smakar choklad. Men nu är det inte i första hand för att hon är en hängiven tårtätare som hon bakar sina godsaker, det är för att få dekorera och pynta. Att tårtorna ska matcha inredningen i det hem de ska serveras i är en självklarhet för en inredningsintresserad tjej som Victoria. Dukningen vid sommarens bröllop ska gå i vitaste vitt med bleka pastellinslag. Trevåningstårtan blir därmed också vit och kommer att dekoreras med färska blomblad. I alla fall enligt den plan som gäller i dag.
Som många andra bloggar Victoria om sina intressen. Henens bloggadress är: http://sotsaker.blogspot.com/

Recept

Bröllopstårta med jordgubbsmousse och vit chokladkräm med lime- och citronsmak

Jordgubbsmousse: 4 gelatinblad 1 pkt frysta jordgubbar (250g) 1 dl socker 2 dl vispgrädde 3 äggvitor 3 msk socker Låt jordgubbarna tina. Blötlägg gelatinet enligt förpackning. Kör bären till mos i mixer tillsammans med 1dl socker. Vispa grädden tillsammans med 3 msk socker. Vispa även äggvitorna till ett hårt skum. Ta upp gelatinet och smält på svag värme i en kastrull. Tillsätt jordgubbsmoset. Blanda ner det avsvalnade jordgubbsmoset i grädden och vänd sedan ner äggvitorna. Låt stå övertäckt i kylen i ett par timmar eller helst över natten. Vit chokladkräm med lime-
och citronsmak: 5 dl vispgrädde 200 g vit choklad med lime- och citronsmak Värm grädden i kastrull men var noggrann med att den inte får koka. Bryt ner chokladen och rör tills allt har smält ihop. Låt stå kallt, helst över natten. Blandningen måste bli riktigt kall innan den vispas för att inte skära sig. Vispa med elvisp tills det är en tjock kräm. Tårtbotten: 5 ägg 3 dl socker 1 dl vetemjöl 1½ dl potatis mjöl 2½ tsk bakpulver Vispa ägg & socker poröst, Blanda och sikta ner övriga ingredienser ordentligt i smeten Grädda i smörad & bröad form i ca 40-45 minuter i
nedre delen, på 175 grader! 24 cm-form Tips Victorias tips till den som vill prova tårtbakning i den högre skolan: Internet är ett superbra hjälpmedel. Använd Google och Youtube! Här kan du lära dig allt från recept på hur du gör din egen sugarpaste till hur du bygger din 5-våningsdrömtårta. Använd dig av bra och rätt råvaror. Öva, öva, öva. Det krävs några gånger innan man får in känslan Man behöver inte alla hjälpmedel och redskap. Använd fantasin! Här hämtar Victoria inspiration: www.kakburken.se, www.tartdecor.se, www.cake.taxens.se, www.cakecentral.com, www.cakedesign.com/
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!