Anton Olofsson

Sillybloggen

Fotbollsbloggen gör ett omtag och satsar enbart silly season. Hädanefter blir det bara rykten och övergångar från den norrbottniska fotbollen. Anton Olofsson, 27, sitter bakom tangentbordet och levererar länets mest initierade läsning.

Tips mottages väldigt tacksamt.

Mejl: anton.olofsson@norrbottensmedia.se
Twitter: @antonolofsson89

Tillsammans gör vi det här till något riktigt bra! 

Stänger sillyn - med en podd

Luleå Som ni säkert har märkt så har inläggen kommit allt mer sällan på sistone. Faktiskt inte alls senaste månaden. Visst har det funnits lite smått att skriva om på sillyfronten, men generellt är de flesta trupper mer eller mindre spikade.

Därför nöjer jag mig med sillybloggandet för den här säsongen och planerar att återkomma i november.

Om en månad drar säsongen igång och vi planerar att bevaka fotbollen precis som tidigare. En förhoppning, men inget löfte, är att fortsätta podda då och då. Vi får se hur det blir med det. Hur som helst spelade jag och säljkollega Andreas Selberg in ett 55 minuter långt snack förra veckan. Ni kan lyssna på det HÄR.

Anton Olofsson

Assi tappar till Notviken

Luleå Vi börjar närma oss juletid och det verkar också innebära att det är lite färre övergångar att skriva om.

En nyhet finns dock att rapportera. En ganska bra förstärkning faktiskt. Notviken har nämligen knutit till sig Amanda Söderholm, 18, i fjol i Assi. En defensiv kraft som definitivt stärker laget.

EDIT: Nu under dagen har det också blivit klart att Johanna Antti, 18, har skrivit på ett kontrakt med Piteå IF. Jag skulle inte benämna det som en bomb, men en liten knall är det i alla fall. Med tanke på hennes skadebekymmer var det något oväntat, samtidigt visade yttern i matchen mot Växjö - när hon säsongsdebuterade - vilka fina kvaliteter hon besitter.

Det är svårt att kalla det för ett tapp för Assi eftersom hon knappt spelade i fjol. Samtidigt lär det ha funnits stora planer för henne den här säsongen. Så visst är det en förlust.

***

Dessutom har Gällivare/Malmberget gjort två förstärkningar. Det är Miw Sukloed, senast i Harads, och Mac Chahrour, Kiruna, som har skrivit på för laget. Båda två har ett förflutet i klubben sedan tidigare.

Anton Olofsson

Poängspelare återvänder

Luleå Tre nyheter finns att bjuda på denna måndagsförmiddag.

***

Niklas Wiggefors gör comeback i Bergnäsets AIK. En poängmaskin som tillhörde lagets främsta spelare under division 2-sejouren. Tillbaka efter knäskada.

***

Linn Erixon, som har provspelat senaste tiden, är nu också klar för Notvikens IK. Anfallaren/yttern återvänder alltså till sin tidigare klubb. Målfarlig anfallare som definitivt blir en förstärkning. Samtidigt ett tapp för Alvik.

***

Jacob Roberts har skrivit kontrakt med Bodens BK. Den 19-årige yttern kommer närmast från Hedens IF.

Anton Olofsson

Nytt tränaruppdrag för Gitselov?

Luleå Backen Raimi Sulaimon har förlängt med Bergnäsets AIK. Klubben skriver att han har varit jagad av flera andra lag, och det är också uppgifter som bloggen tagit del av tidigare. Ett tag lät det till och med som att han skulle lämna. Men nu är det alltså klart att den rejäle mittbacken stannar.

***

Gustav Nordh har förlängt med Piteå IF. Det här är en av de största talangerna i Norrbotten just nu och han kan bli väldigt bra. Kommer vara en viktig spelare för Piteå. 5 mål och 2 assist blev det på 24 seriematcher i fjol.

***

Sofia Lund och Lovisa Strang har skrivit på för Notviken och lämnar därmed Svartbjörnsbyn. Ska bli jätteintressant att se Lund, som i fjol gjorde 32 mål, visa upp sig i division 1.

***

Bloggen har tidigare rört lite i sammanslagningsfrågan mellan Svartbjörnsbyn och Hedens herrar. Det senaste budet är att Svartbjörnsbyn ska släppa alla spelare till Heden. Så rent truppmässigt blir det en sammanslagning, men att man spelar under Hedens flagg.

***

Här ett riktigt löst rykte som jag inte vågar säga varken bu eller bä om; Peter Gitselov uppges kunna bli ny tränare för ovan nämnda Heden. Det vore såklart en väldigt stor bomb om han går från division 2 till division 4. Men som sagt vet jag inte sanningshalten i det.

Anton Olofsson

Måste vara ett guldfynd

Luleå Pierre Persson blev alltså Assis tränarlösning. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte slagit mig att han skulle till Kalix. Direkt det blev klart att Fredrik Söderholm skulle lämna så kändes Persson som ett väldigt logiskt val eftersom han varit med på en liknande resa med Växjö och var fri på marknaden. När så Anneli Andersén tackade nej så föll valet på Pierre Persson. Kontakten togs för två veckor sedan och i helgen blev de överens.

Jag skrev en krönika igår om hur jag uppfattade honom som person i samband med en presskonferens. Krönikan finner du HÄR.

Det blev mycket positiva ord, och så är faktiskt känslan. Assi gasar vidare och plockar in ett stort namn. Om klubben hade nöjt sig med en lokal profil tror jag nästa år hade blivit tufft. Det är trots allt bara andra året i elitettan och jag är fortfarande långt ifrån övertygad att klubben kommer upprepa årets prestation. Det känns som att laget maxade - och än vet vi heller inte hur spelartruppen kommer formas. Visst, det är förlängt kontrakt med flera nyckelspelare. Men vi vet ännu inte hur det blir med Johanna Antti, Elin Nilsson och Johanna Andersson. Dessutom sägs Emelie Helmvall ha en ganska besvärlig knäskada som man inte vet hur det blir med.

Jag avvaktar med ett tips innan jag ser truppen. Men min känsla är att den spelarmässigt behöver vara starkare än i fjol för att nå topp 5.

***

Infjärden har gjort klart med Edit Sällström och Smilla Lindbäck.

***

Staffan "Daffy" Renlund och Johan "Knoe" Jonsson blir Älvsby IF:s tränare i division 4 herrar 2018.

***

Daniella Asplund är klar för Storfors

***

Anton Rosengren har förlängt sitt kontrakt med Piteå IF.

***

Igår blev också anfallaren Bama-Sama N´Gamb klar för IFK Luleå. En spelare jag absolut inte hade koll på, men som nye tränaren Brian Wake lär känna till bra från tiden i Ytterhogdal. Vill avvakta med omdömen ett tag, men är lite skeptisk till att man basunerar ut en ny lokal satsning och sedan plockar in en 21-årig fransman som bara har meriter från division 3 i Sverige. Hoppas verkligen att det är ett riktigt guldfynd som IFK har gjort, annars är den svårförsvarad.

***

Notviken har tidigare berättat att man är muntligt överens med 20 spelare. Nu har den första också sajnat ett kontrakt. Det är målvakten Tea Lundmark.

***

Alviks IK kommer flytta upp Sofia Eriksson och Ellen Stråhle till A-laget skriver klubben på sin hemsida.

Anton Olofsson

Stort namn tackade nej

Luleå Senaste nytt: Notvikens IK värvar Victor Bykov från Alvik och Jonathan Lundmark från IFK Luleås U19-lag.

***

Vi jobbar hårt på att knäcka Assis nya tränare som presenteras i morgon. Inte hittat rätt än, men Anneli Andersén har i alla fall tackat nej och istället skrivit på för Ljusdal.

Däremot är det klart att Marcus Roininen lämnar som assisterande tränare.

Anton Olofsson

Redaktionella bloggar

Läsarbloggar