Anton Olofsson

Sillybloggen

Fotbollsbloggen gör ett omtag och satsar enbart silly season. Hädanefter blir det bara rykten och övergångar från den norrbottniska fotbollen. Anton Olofsson, 27, sitter bakom tangentbordet och levererar länets mest initierade läsning.

Tips mottages väldigt tacksamt.

Mejl: anton.olofsson@kuriren.com
Twitter: @antonolofsson89

Tillsammans gör vi det här till något riktigt bra! 

Stänger sillyn - med en podd

Luleå Som ni säkert har märkt så har inläggen kommit allt mer sällan på sistone. Faktiskt inte alls senaste månaden. Visst har det funnits lite smått att skriva om på sillyfronten, men generellt är de flesta trupper mer eller mindre spikade.

Därför nöjer jag mig med sillybloggandet för den här säsongen och planerar att återkomma i november.

Om en månad drar säsongen igång och vi planerar att bevaka fotbollen precis som tidigare. En förhoppning, men inget löfte, är att fortsätta podda då och då. Vi får se hur det blir med det. Hur som helst spelade jag och säljkollega Andreas Selberg in ett 55 minuter långt snack förra veckan. Ni kan lyssna på det HÄR.

Anton Olofsson

Avslöjar: Tränarduon förlänger

Luleå Jag har redan skrivit att Daniel Engberg blir assisterande tränare i Notviken nästa säsong. Nu kan jag också avslöja att både huvudtränaren André Bylund och assisterande Robert Nylund fortsätter. Det är klart enligt bra uppgifter.

När vi ändå pratar Notviken - det har ju snackats om att Nino Tietäväinen har provtränat med Bergnäset, men enligt mina uppgifter kommer det inte bli någon övergång. Allt talar för att han stannar i Notas.

Anton Olofsson

"Bibban" fortsätter i Notas

Luleå Det blev inget elitettan för Notviken som föll tungt i helgen borta mot Ljusdal. Ändå en berömvärd säsong av Notas som kan fortsätta bygga vidare på det här nästa år. Som ni säkert rtedan har läst är ju Birger Grahn klar som tränare ytterligare en säsong. Kontraktet förlängdes i slutet av förra veckan.

***

Bergnäset har i vanlig ordning presenterat en spelare per dag, även under helgen. Anton Öhman och Viktor Granberg stannar, dessutom är det klart att Jonas Malander gör comeback.

***

Luleå SK levererar ett gäng nyheter på ett bräde:

Toni Alamartin slutar som assisterande tränare men fortsätter som spelare.
Mathias Lundberg flyttar till Umeå för studier.
Anfallaren Sebastian Sandberg, tidigare IFK Luleå-junior, värvas till nästa säsong.
Dessutom förlängs kontraktet med Niklas Källgren, Victor Hannu, Lukas Lindenhall och Jens Sankala.

***

I övrigt har jag två rätt intressanta spår jag jobbar på i veckan. Får se om vi får lös något av det.

Anton Olofsson

Winroth högaktuell för byaklubben

Luleå Det är mycket nyheter och rykten kring tränare den här tiden på året. Fullt naturligt. Innan spelare vet vilket lag de ska tillhöra vill de självklart ha koll på vem som ska träna.

Ni kanske minns att jag skrev att Mattias Winroth hade 2 förslag på bordet och att 2 hade förkastats? Och att IFK Luleå var en av klubbarna som hade hört av sig. Nu kan jag också ge svaret på vilken klubb som ligger närmast till hands - nämligen Alviks IK.

Winroth har varit tränare i klubbens U17-lag i år, enligt vad bloggen erfar är han nu högaktuell för A-laget.

Sett till den spännande årgången som Alvik haft på just den nivån bör laget ha goda chanser på sikt att avancera till åtminstone trean.

***

Tro det eller ej, men Bergnäset har förlängt kontraktet med en spelare i dag. Erik Lidén blir kvar i klubben.

Anton Olofsson

Ikonen blir tränare

Luleå Som svar på min förra fråga; Ja, Rob Clark är aktuell för IFK Luleå. Som assisterande tränare? Oklart. Men helt klart är det en spelare som Brian Wake hade velat se i laget. Det bekräftade han i en intervju med mig idag. Han sa också att Clark hade gjort en fantastisk säsong i Ytterhogdal i år. Clark provspelar dock med Piteå så vi får se vart han hamnar.

***

Här en rolig nyhet: Daniel Engberg blir ny assisterande tränare i Notviken och kommer även ha ansvar för klubbens division 4-lag. Karriären tog slut i år på grund av ryggproblem och då klev han direkt in och kände på ledarrollen.

Finns en lång intervju med Engberg på Notas hemsida. 
http://www.laget.se/NOTVIKENHERR/News/5279988/Engberg-tar-plats-i-ledartrojkan

***

Dagens Baik: Jens Larsson förlänger kontraktet.

***

Lira BK meddelar att första nyförvärvet inför 2018 blir forwarden Jesper Olsson som återvänder efter ett år i Luleå SK.

Anton Olofsson

Är Clark aktuell?

Luleå Ni har säkert redan läst det på vår sajt, men Brian Wake är nu bekräftad som ny tränare för IFK Luleå och kontraktet är två år långt. Återstår att se vilka han får som assisterande tränare. Om bloggen får spekulera helt fritt och utan att ha något på fötterna så bör det bli någon med lokal prägel, eller någon som känner Wake väldigt väl sedan tidigare. Varför inte en mix av båda delarna i form av Rob Clark? Spelande assisterande tränare? Skulle kunna funka.

***

Ryktet säger att Björn Blombäck inte ska bli kvar som tränare i Heden. Själv säger han så här:

Har inte bestämt någonting än, vi får se vad som händer.

***

Pontus Sundqvist har förlängt sitt kontrakt med Piteå IF. Ett bra exempel på en lokal spelare som man fått stor utveckling på.

***

Dagens Baik: Kalle Öhman stannar i klubben.

***

Pratade lite med Fredrik Söderholm tidigare i dag. Han har ännu inte inlett något framtidssnack med Assi. Troligen kommer det ske inom kort, berättar sportchefen Joakim Abrahamsson. Förutom Fernanda da Silva har även ett par andra spelare fått kontraktsförslag.

Vad gäller uppgifterna om att IFK Luleå hört av sig till Söderholm så stämmer det.

- Men det var inget djupare än så. De ringde mig och det var aldrig något konkret eller snack om att jag skulle ta över IFK, säger Söderholm, som har spelat i klubben tidigare och har stort IFK-hjärta.

Anton Olofsson

Redaktionella bloggar

Läsarbloggar