BC Luleå har massor av jobb kvar att göra

BC Luleå var förvarnat. Men det hjälpte inte ett skvatt.

Brandon Johns Jr, BC Luleå.

Brandon Johns Jr, BC Luleå.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Basketbloggen2024-10-08 21:17

BC Luleå borde förstås ha varit förvarnat efter Högsbos seger mot guldfavoriten Norrköping men icke sa Nicke. Istället kom tränaren Håkan Larsson lag ut plattare än platt, lät Göteborgslaget bygga upp ett självförtroende från minut ett och efter den gnissliga starten med massor av oprovocerade misstag hittade BC aldrig en väg tillbaka in i matchen.

Nykomlingen Högsbos niopoängsseger (90–81) var egentligen aldrig hotad och visar med all önskvärd tydlighet att BC Luleå har massor av jobb att göra för att hitta sin rätta identitet. Precis som Bloggen kunde ana var storsegern mot Köping i premiären inget tydligt bevis på vilken standard det här laget håller. Det vet vi först om någon månad eller så när alla roller är utmejslade.

Att store Brandon John Jr håller klassen kan vi nog slå fast även om hans sju hemska turnovers i första halvleken lade lite grunden för Högsbos seger.

Däremot är det svårt att säga var trion Travis Henson, Davonte "Ticket" Gaines och De´Monte Buckingham står. Där finns en hel del frågor som måste besvaras. En sak vet jag dock: Att inte en enda av dem i dagsläget är startspelare är en aning bekymmersamt om det här bygget ska nå framgångar över tid.

Nya bud på hemmaplan mot hittills obesegrade Uppsala på fredag. Det kommer bli ett riktigt bra test för BC Luleås spelare och coachstab.