Vinnaren av hÄllbarhetspriset inspirerar branschen

En holistisk syn pĂ„ hĂ„llbarhet och flest certifierade projekt enligt miljöbyggnad silver i LuleĂ„ – Årets hĂ„llsbarhetspris tilldelas HSB Norr.

Christine Aspgren och Nea Goldkuhl tog emot priset.

Christine Aspgren och Nea Goldkuhl tog emot priset.

Foto: Alva Thiger

LuleÄ2022-06-03 22:12

Årets hĂ„llbarhetspris tilldelas det företag eller den verksamhet som arbetar strategiskt för hĂ„llbarhet sĂ„vĂ€l socialt som ekonomiskt och miljömĂ€ssigt, till exempel genom socialt ansvarstagande, energieffektivisering och miljöinnovationer. Företaget ska arbeta lĂ„ngsiktigt och visa en handlingskraft i det konkreta genomförandet.

UtmÀrkelsen gÄr till HSB Norr. Christine Aspgren och Nea Goldkuhl tog emot priset.

– Vi Ă€r otroligt tacksamma. Stort tack till alla medarbetare, kunder och medlemmar. NĂ€sta Ă„r fyller HSB 100 Ă„r. Vi har gjort en hĂ„llbarhetsresa i 100 Ă„r och vi kommer göra det i hundra Ă„r till, sĂ€ger Christine Aspgren.

Vad betyder priset?

– Det Ă€r ett erkĂ€nnande pĂ„ att vĂ„rt hĂ„llbarhetsarbete syns och gör skillnad, sĂ€ger hon.

– Nu kommer vi synas Ă€nnu mer och kunna hjĂ€lpa Ă€nnu fler företag att bli hĂ„llbara, sĂ€ger Nea Goldkuhl.

Hur ska ni fira?

– Det Ă€r mĂ„nga kollegor som sitter och vĂ€ntar pĂ„ besked sĂ„ vi ska höra av oss till dem. Nu firar vi, sĂ€ger Christine Aspgren.

Motivering: "HSB Norr visar upp en holistisk syn pÄ hÄllbarhet, vilket synliggörs genom deras systematiska och strategiska arbete för miljömÀssig och social hÄllbarhet. Företaget arbetar i en bransch dÀr hÄllbarhet kan vara en utmaning i sig, men genom sina initiativ Àr de en inspiration för sÄvÀl hela branschen som för sina kunder. Bland annat har företaget flest certifierade projekt enligt miljöbyggnad silver i LuleÄ, vilket innebÀr ett tryggt, hÄllbart och miljövÀnligt boende."

Årets hĂ„llbarhetspris

Sponsor Àr Meta och juryordförande Àr Lisa Sig Olesen och Daniel HÀggström.

Nominerade:

HSB Norr. Mattias Lundström, Nea Goldkuhl.

AlviksgÄrden, Mikael Hugoson.

Bastard Burgers. Simon Wanler, Niclas Öberg.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!